Groter is niet altijd beter…..

Wie een erotisch getinte blog verwachte is eraan voor de moeite ! Dit is een verhaal over kostenefficiëntie in de kantooromgeving.

Jarenlang hebben leveranciers van multifunctionele kopieerapparaten hun klanten oversized A3 apparaten verkocht, de klant in de waan latende dat er geen alternatieven waren.

Voornaamste reden was mogelijk de lucratieve winstpercentages die op dit soort toestellen gerealiseerd konden worden ? Of spelen er andere criteria ?

KYOCERA Document Solutions deed onlangs een onderzoek en dit bracht aan het licht dat 92% van alle afdrukken in een kantoor omgeving A4 afdrukken zijn. Waarom investeren we dan nog steeds in grote (dure) A3 toestellen ?

Sinds kort zijn er wel degelijk alternatieven ! KYOCERA bracht recent een volledige nieuwe lijn A4 toestellen op de markt die dezelfde hoge kwaliteit en mogelijkheden hebben als hun grotere, duurdere A3 equivalenten.

Maar in welke omstandigheden kiest u nu voor een A4 of A3 type en aan welke criteria toetst u de voorgestelde offerte ?

 

Graag geef ik u een checklist die u samen met uw leverancier kan doornemen om te bepalen welk soort toestel(len) u nodig heeft.

Levensduur :

De nieuwste A4 toestellen hebben al snel een levensduur > 900.000 afdrukken. Drukt u meer dan 15.000 pagina’s per maand af, zal uw TCO (Total Cost of Ownership) wellicht lager liggen bij een A3 toestel. Ze bieden door hun robuustere constructie langere gebruiksmogelijkheden en bevatten grotere toner recipiënten.  

TIP : Stel u zelf de vraag hoe lang uw toestel moet kunnen meegaan. Servicecontracten beperken zich meestal tot 60 of 72 maanden, dit vermenigvuldigd met uw maandelijks afdrukvolume geeft u de benodigde levensduur van het toestel.

Snelheid :

Afdruksnelheden >  50 pagina’s per minuut, komt u meestal meer tegen bij A3 modellen. Ze zijn robuuster gebouwd waardoor ze deze snelheden probleemloos en zonder papierstoringen kunnen verwerken

TIP: Hogere snelheden zijn equivalent aan een hogere aanschafprijs en reprobelvergoeding. Hogere snelheid is alleen belangrijk als veel mensen met hetzelfde toestel werken of er regelmatig grote aantallen documenten gekopieerd of geprint dienen te worden.

Ruimte :

Welke vloeroppervlakte hebt u ter beschikking om het toestel te plaatsen ? Een goede stelregel is dat een A3 toestel de plaats inneemt die een wasmachine zou innemen (60x60cm).

TIP: De footprint van een A4 toestel is 40 tot 70% lager.

Documentverwerking:

Door de toegenomen digitalisering worden de multifunctionele toestellen verhoudingsgewijze meer gebruikt om te scannen dan om te printen- of kopiëren. Zorg er dus voor dat u een degelijke invoereenheid hebt die een hoge scanresolutie aankan en zorgt voor snelle verwerking van de documenten. Weet dat er (ook op de A4 toestellen !) scanners bestaan, die dubbelzijdige bedrukte documenten in één beweging inscannen, zodat papierstoringen vermeden worden en een aanzienlijke tijdswinst gerealiseerd wordt.

TIP: Kijk ook na welke  geïntegreerde software oplossingen de fabrikant aanbied om uw workflow te vereenvoudigen.

 Energieverbruik :

Energieverbruik is een niet te verwaarlozen aspect. A3 toestellen gebruiken tijdens hun werking en zelfs in stand-by, aanzienlijk meer dan A4 toestellen.

TIP: Vergelijk de TEC (Typical weekly Energy Consumption) van toestellen.

 Papieraanvoer en afwerking :

Ook A4 toestellen kunnen met verschillende laden uitgerust worden. Soms wordt geopteerd voor aparte laden voor wit papier, briefpapier, bestelbons,… Tot voor kort waren er weinig afwerkmogelijkheden (nieten, perforeren,..) op A4 toestellen. Ook dit is niet langer een argument om voor een A3 toestel te opteren. De A4 range KYOCERA toestellen bieden alle gewenste afwerkmogelijkheden.

TIP: Bepaal duidelijk welke behoefte er bestaat naar papieraanvoer en afwerking, het maakt dikwijls een groot verschil in prijs.

 Kostprijs per afdruk:

Kleurafdrukken kunnen de totale kost voor uw afdrukken enorm doen oplopen. Informeer welke mogelijkheden uw leverancier kan aanbieden om op kleurafdrukken te besparen. Stel toestellen zeker altijd zo in dat ze standaard zwart wit afdrukken maken.

TIP : Met hun 3 color counter technologie, welke ook in de nieuwe range A4 toestellen toegepast wordt, is KYOCERA de enige leverancier van laser gebaseerde multifunctionele toestellen die afdrukken kleurdekkingsafhankelijk factureert !

 

 TIP: Bekijk hier een video over de nieuwste KYOCERA A4 multifunctionele toestellen

 

Meer informatie nodig ? Contacteer mij gerust voor een vrijblijvend advies.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x