Tips voor aankoop van nieuwe printers

Waar moet je op letten bij de aankoop van nieuwe printers?

  • Analyseer uw behoeften voordat u een nieuwe printer koopt en probeer bij de aankoop niet alleen te letten op de prijs, maar ook op de impact van het toestel op het milieu. Hiervoor kunt u de KYOCERA Printer Economy Check (PEC) gebruiken, een tool die u helpt om het juiste toestel te vinden dat perfect op uw eisen inspeelt. Deze tool vergelijkt ook de producten van KYOCERA met die van de concurrentie en toont u hoeveel u kunt besparen wanneer u voor de producten van KYOCERA kiest.

  • Algemene kantoorapparatuur verbruikt ook energie wanneer er geen taken worden uitgevoerd. Probeer daarom om de energie in die omstandigheden zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Op die manier houdt u het energiegebruik en de daarbij behorende kosten zo laag mogelijk.

  • Vraag bij de aankoop van een printer of een multifunctional aan uw leverancier informatie over afval, ‘takeback’-programma’s, preventieve onderhoudscycli en de frequentie waarmee de drums moeten worden vervangen. Producten met componenten met een lange levensduur en toners die langer meegaan, brengen in de loop van de levensduur van uw product veel minder afval voort.

  • Sommige verwerkingseenheden van printers zijn pas na 900 jaar volledig afgebroken wanneer ze gewoon op een stortterrein worden gedumpt. Vraag uw leverancier hier meer informatie over.

  • Sommige printers die momenteel op de markt worden gebracht, zijn ozonvrij. Vraag uw leverancier naar de ozonemissies van de toestellen die hij adviseert.

  • Vraag aan uw leverancier of de printer of de multifunctional aan de RoHS-standaard beantwoordt.

  • Vraag uw leverancier wat er met de verpakking gebeurt.

  • Vraag uw leverancier of de producten aan de ENERGY STAR-criteria beantwoorden. Producten die daaraan beantwoorden, zijn voorzien van energiebesparende functies waarmee stroom kan worden bespaard zolang ze niet worden gebruikt. Met behulp van deze functies kunt u uw kantoorapparatuur zo efficiënt mogelijk laten werken.

  • Inkjet- of moderne dotmatrixprinters zijn meestal goedkoper in aankoop, maar ze werken langzamer dan laserprinters en zijn aanzienlijk duurder in gebruik. Bovendien brengen ze meer afval voort ten gevolge van de toepassing van minder efficiënte toners. Laserprinters en multifunctionals gebruiken min of meer dezelfde technologie als kopieerapparaten. Hun energieverbruik is dan ook vergelijkbaar met dat van kleine kopieerapparaten.

  • Gebruik alleen originele toners. Zij ontzien niet alleen het milieu, maar ook uw budget en de gezondheid van uw personeel en uw apparaten.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x